Om Charlotta

Hej!

Jag heter Charlotta Lagerberg Thunes och brukar skämtsamt presentera mig som ett kanin-lejon, alltså både stark och skör och högkänslig av min natur.

Jag brinner för känslor och skapade en gång i tiden barnboksfiguren Popcornet Poppe, för att hjälpa barn att sätta ord på svåra känslor. Under tjugo års tid ägnade jag och Poppe mycket tid och engagemang åt att skapa värdefulla och interaktiva sagostunder tillsammans med barnen.

Men allt har en början och ett slut. När jag startade min resa som frilans efter år av socialt arbete stakades en ny väg ut för mig, som ständigt utvecklas, och nu kände jag att Poppe inte riktigt fick den tid som behövs och krävs. Därmed avslutades Popcornmannen Poppe efter tjugo underbara år, med att jag skänkte en hel del mjukisdjur till Lekterapin vid Östra Sjukhuset i Göteborg.

Jag utbildade mig en gång i tiden till beteendevetare, och har ett stort intresse för psykologi och har arbetat med lösnings-fokuserade- samtal för både unga och vuxna. Jag har coachat, utbildat, föreläst och älskat att få människor att gå vidare framåt. Ideellt arbetade jag som BRIS- jourare och med tiden har jag på en brokig väg hamnat där jag är idag.

Yrken som beteendevetare, coach, handledare, arbetsförmedlare, utbildare, pedagog för barn och asylsökande vuxna och ledare vid studieförbund, Montessori- & stödpedagog och barnboksförfattare, frilans- skribent, text- och språkgranskare och jag en hel drös olika titlar är jag numera författare, föreläsare, konstnär och poddare, men framförallt den otroligt fina titeln ”känslovisionär.”

Något jag gärna vill vara. Jag föreläser kring svåra ämnen, men också om sådant som känns viktigt och berörande för mig att dela med mig utav.

Ibland frågar åhörare eller läsare mig, om jag har någon podd. Jag ville starta en podd men tekniken skrämde mig, och sedan ville jag ha en parhäst, vilket också var tanken från början. Men av olika skäl och två underbara personer som jag gärna samarbetat vidare med, gick det dessvärre inte. Därav startar jag själv som ett komplement till mina föredrag och böcker.

Vill du läsa mer om mig, så rekommenderar jag dig att besöka sidan: www.charlottalagerbergthunes.se

Och om du blir nyfiken på min konst www.artbyclt.se

Kärlek och ljus

Charlotta